November 20, 2006

budafoki víztorony


Alant látható a 2001-ben kiírt pályázatra készült 22 pályaműből néhány (a többihez klikk a képre). Érdekes sorra odaképzelni őket a Kamaraerdő mellé. Makett formában mindegyik tetszik, még szerencse, hogy nem nekem kellett választani. Van csigás, kristályos, turmixgépes, ufós meg mindenféle.

Azt írják, ez egy olyan alkotás lesz, "mely egyrészt az FVM Rt. szimbólumává válik, gondolatilag a Céggel azonosítható, másrészt a gyorsan fejlődő környék maradandó építészeti alkotása is lesz". Hm. Gyakran járok arra, a környék egyáltalán nem fejlődik gyorsan, plusz végtelenül lassan épül ez a 43 m magas monstrum, ami tesóm szerint tuti, hogy az űrből is látható. :) Annyi biztos, hogy a víztartályt szédítő magasságokban bőszen zsaluzó, vasaló és betonozó úriemberek előszeretettel óbégatnak az arra tévedő csinos hölgyeknek.



Pár éve az a hír járta, hogy étterem is lesz a torony tetején, de most sehol nem találok erre utalást. Biztos nem akarták, hogy a fönt ebédelők rálássanak a fennsíkon fát gyűjtögető hajléktalanokra. Asszem, a kamaraerdei út mellett szemetet égető prostikat már nem lehetett volna onnan látni. Max távcsővel.

No comments: